En 150-åring det er verdt å vente på

Hvor lenge kan man egentlig vente med å feire et jubileum? Når alderen er høy og pandemien spenner bein på jubilanten, bør halvannet års utsettelse være godt innenfor det akseptable.

2020 skulle være det store jubileumsåret for Oslo Damekor – da fylte Nordens eldste damekor hele 150 år. Den opprinnelige planen var å markere 150-årsjubileet med en storslått konsert i Oslo rådhus 3. desember 2020 – på dagen 150 år etter at koret ble stiftet i 1870. Det satte imidlertid korona-pandemien en stopper for. Jubileumsdagen ble i stedet markert med stemningsfull sykehjemssang i tråd med korets opprinnelige formål.

Sykehjemssang er en lang tradisjon for koret.

Utover våren 2021 steg håpet i takt med varmegradene og nedgangen i smittetall, og vi begynte å planlegge en forsinket jubileumskonsert i juni 2021. Heller ikke det viste seg å være mulig på grunn av antallsbegrensninger og andre pandemitiltak. Men vi fikk gjennomført både korseminar på Hvaler før sommerferien og julekonsert i Bygdøy kirke i desember. Så alt i alt kom vi ikke så verst ut av pandemiåret 2021.

I Oslo Damekor har vi planlagt og forberedt oss, måttet endre planene og startet planleggingen på ny. Vi har sett årstidene komme og gå – ikke bare én men flere ganger. Noen av kormedlemmene har sluttet, og mange nye har kommet til. Vi har slitt oss gjennom digitale øvelser, øvelser med 2-meters avstand, øvelser med bare deler av koret tilstede og utendørsøvelser i kuldegrader og bålrøyk. Vi har pugget tekst, hørt på lyttefiler og blitt inspirert av ulike Spotify-innspillinger av sangene vi skal framføre.

Corona-øvelse rundt bålpannen.

Nå står vi foran en ny vår, vaksinedekningen er høy og vi satser på at koronaviruset tar seg en lang sommerferie. For nå skal det skje – vi skal endelig gjennomføre den store jubileumskonserten vår, i Oslo rådhus slik vi opprinnelig hadde planlagt, med full sal, flotte musikanter og spennende gjester både på scenen og i salen. Vi ønsker gamle og nye venner av koret velkommen og oppfordrer alle til å holde av fredag ettermiddag 3. juni og feire forsinket 150-årsjubileum sammen med oss.   

Feir med oss i Oslo Rådhus
3. juni 2022 kl. 17!

Tekst skrevet av Gunhild Wøien. Foto: Ingunn Gjørva. Historisk bilde: fotograf ukjent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.